(untitled) (Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України, 2019)
У статті охарактеризовано роль вугілля у господарській діяльності як важливого виду стратегічних енергоресурсів. Окреслено тенденції його видобування та споживання у світовому господарстві. Виокремлено основні проблеми розвитку вугільної галузі у різних країнах і прокласифіковано країни за групами щодо політики видобування та споживання вугілля. The article describes the role of coal in economic activity as an important type of strategic energy resources. The trends of its extraction and consumption in the world economy are outlined. The main problems of the development of the coal industry in different countries are highlighted and countries are classified according to the policy of coal mining and consumption.