(untitled) (Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України, 2019)
У статті креативна економіка розглянута в різноманітних напрямках соціально-економічного розвитку. Креативну економіку можна вважати, по-перше, мотиватором, що забезпечує привабливість інвестиційного клімату, модернізацію сфер освіти й науки, розвиток специфічних нап рямків соціальної сфери й т. п. По-друге, механізмом функціонування креативної економіки, так само як і економіки в цілому, а також системою відповідних соціально-економічних відносин. Формування нових, вищих потреб обумовлює пошук досконаліших механізмів їх задоволення. Задовільняти ці потреби може різноманітними способами. Це можуть бути як традиційні й загальновідомі способи, так і принципово нові, нестандартні, креативні технології. In the article, the creative economy is considered in various areas of socio-economic development. The creative economy can be considered first as a motivator that provides attractiveness of the investment climate, the modernization of the spheres of education and science, the development of specific areas of the social sphere, etc. Secondly, as a mechanism for the functioning of the creative economy, as well as for the economy as a whole, as well as a system of appropriate socio-economic relations. The formation of new, higher needs causes the search for more perfect mechanisms for their satisfaction. These needs can be met in a variety of ways. It can be both traditional and well-known ways, and fundamentally new, non-standard, creative technologies.