ЕКОЛОГІЧНА ПАСПОРТИЗАЦІЯ ЯК ВАЖЛИВИЙ ЗАСІБ ПІДВИЩЕННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ РЕГІОНУ - Пиріг, Галина (Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України, 2019)
У статті обґрунтовано необхідність екологічної паспортизації об’єктів та територій як важливого засобу у формуванні природоохоронних заходів. На основі екологічного паспорту проаналізовано небезпечні об’єкти у Тернопільській області та окреслено обсяги шкідливих викидів у кількісному вимірі. Досліджено причини подальшого погіршення екологічної ситуації та напрями її покращення. Запропоновано поетап ні кроки щодо використання екологічного паспорту території в процесі покращення екологічної безпеки території. The article substantiates the necessity of ecological certification of objects and territories as an important means in the formation of environmental measures. On the basis of the environmental passport, hazardous objects were analyzed in the Ternopil region and the volume of harmful emissions in the quantitative measurement was outlined. The reasons of further deterioration of the ecological situation and directions of its improvement are investigated. Staged steps to use the ecological passport of the territory in the process of improving the ecological safety of the territory are offered.