КОМПЕТЕНТНІСНИЙ ПІДХІД В УПРАВЛІННІ ПЕРСОНАЛОМ - Прохоровська, Світлана (Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України, 2019)
У статті досліджено роль компетентнісного підходу в управлінні персоналом організації. Визначено найпоширеніші методи розвитку компетенцій співробітника та правила формування моделі компетенцій. Розкрито призначення традиційного та сучасного підходів до формування моделі компетенцій. З’ясовано основні засади застосування компетентнісного підходу в управлінні персоналом. Запропоновано мо дель компетенцій сучасного HR-менеджера. In the article the role of сompetence approach is in vestigational the management of organization a personnel. The most widespread methods of development of competenses of employee and rule of forming of model of competenses are certain. Setting of raditional and modernapproaches is exposed to forming of model ofcompetenses. Basic principles of application of ompetence approach are found out in a management a personnel. The model of ompetenses of modern HR-of manager is offered.