Інтелектуальні технології управління підприємницькою діяльністю - Бабій, Петро (Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України, 2020)
Вступ. У статті досліджено інтелектуальні технології управління підприємницькою діяльністю. Встановлено, що вагомим фактором успішного підприємництва є підвищення ефективності управління шляхом оптимізації управлінських методів. Метою статті є дослідження та розроблення інтелектуальних технологій управління підприємницькою діяльністю Результат. З’ясовано, що лідерства досягають за рахунок унікальних нематеріальних чинників. Проаналізовано систему підтримки управлінських рішень, що базується на гнучкому реагуванні на запити споживчого капіталу. Розкрито особливість цієї системи, яка полягає у наданні інформації необхідної для прийняття управлінських рішень. Висвітлено процесний, системний та ситуаційний підходи до управління, які передбачають сукупність безперервної серії ситуаційних управлінських функцій, здійснених у суб’єкті господарювання. Сформовано модель управління процесом, де необхідне поетапне виконання низки завдань. Зазначено, що система є упорядкованою сукупністю споріднених взаємодіючих елементів або частин, які об’єднані в єдине ціле і функціонують для досягнення стратегічної мети.