Детермінанти інклюзивного розвитку муніципальних утворень - Жуковська, Аліна (Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України, 2020)
Вступ. У статті обґрунтовано теоретико-прикладні аспекти інклюзивного розвитку муніципальних утворень, окреслено його основні детермінанти та визначено шляхи забезпечення. Мета статті – обґрунтування необхідності інклюзивного розвитку муніципальних утворень, окреслення його основних детермінант та шляхів досягнення. Методи дослідження. Для проведення наукового дослідження використано: метод структурного аналізу, метод системного аналізу, метод абстракно-логічного узагальнення. Результати. У роботі на основі методологічного підходу обґрунтовано необхідність інклюзивного розвитку муніципальних утворень, окреслено його основні детермінанти та визначено шляхи забезпечення. Висновки. Основні положення наукової статті окреслюють можливості вітчизняних територіальних громад у використанні концепції інклюзивного дизайну для формування середовища життєдіяльності, зручного та доступного всім мешканцям незалежно від віку, статі, культури тощо.