ПРОБЛЕМИ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ МОЛОДІ В РЕҐІОНІ - Дяків, Ольга; Семчук, Катерина (Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України, 2017)
В статті досліджено причини незбалансованості попиту і пропозиції на молодіжному ринку праці, проведено аналіз та дано оцінку молодіжному безробіттю в регіоні. Запропоновано напрямки зниження безробіття серед молоді, а також розроблені практичні рекомендації з соціального захисту молодих найманих працівників. In the article reasons of unbalanced of demand and supply are investigated at the youth market of labour, an analysis is conducted and an estimation is given to youth unemployment in a region. Directions of decline of unemployment are offered among young people, and also the worked out practical recommendations from social defence of the young hired workers.