ЗДОРОВ’Я НАСЕЛЕННЯ РЕГІОНУ: СОЦІАЛЬНО-ДЕМОГРАФІЧНИЙ АСПЕКТ - Шушпанов, Дмитро; Кузів, Оксана (Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України, 2017)
Розглянуто підходи до трактування здоров’я населення. Виявлені сучасні проблеми, які пов’язані із смертністю та захворюваністю населення на регіональному рівні. Проаналізовані причини смертності населення Тернопільської області та захворювання, які їх викликають. Окреслені фактори захворюваності в регіоні та окремі можливі напрямки їх подолання. The approaches to the treatment of public health. Identified the modern problems associated with mortality and morbidity of the population at the regional level. Authors analyzed the causes of mortality in the Ternopil region, and the disease they cause. Denote the factors of morbidity in the region and some possible ways to overcome them.