РЕГУЛЮВАННЯ МІГРАЦІЇ ЯК ПЕРЕДУМОВА ЗБЕРЕЖЕННЯ СОЦІАЛЬНО-ТРУДОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ УКРАЇНИ - Садова, У. Я.; Біль, М. М. (Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України, 2017)
Розглянуто особливості впливу міграції на соціально-трудовий потенціал країни як макроекономічної територіальної суспільної системи та у даному ключі визначаються основні проблеми державного регулювання міграційних процесів. Акцентується увага на недосконалості механізму державного регулювання міграції, зокрема в частині нормативно-правового та організаційного забезпечення. Обґрунтовується необхідність прийняття Міграційного кодексу України та створення Державної міграційної служби. In this article discusses the influence of migration on social and employment potential of the country as macroeconomic territorial public system and this aspect defined in the basic problems of state regulation of migration processes. Presentational imperfections on the mechanism of state regulation of migration, particularly in the legal and organizational support. Reasonably necessary to adopt code of migration Ukraine and the creation of the State Migration Service.