ЧИННИКИ РОЗМІЩЕННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: НОВА ДЕФІНІЦІЯ, НОВЕ БАЧЕННЯ НАПРЯМКІВ ДОСЛІДЖЕННЯ - Стадницький, Юрій (Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України, 2017)
У процесі наукового дослідження наявного чи обґрунтування (прогнозування) майбутнього розміщення об’єктів і явищ господарської діяльності незаперечною є доцільність виявлення чинників розміщення, тобто причин, що їх слід враховувати, обґрунтовуючи (прогнозуючи) майбутнє розміщення (відповідаючи на запитання де?) чи пояснюючи колишнє або нинішнє розміщення (відповідаючи на запитання чому тут?) об’єктів і явищ господарської діяльності. Властивості сторони господарська діяльність є внутрішніми, а властивості сторони місце – зовнішніми чинниками розміщення. In the process of scientific research existing or a ground (prognostication) of the future placing of objects and phenomena of economic activity irrefutable is expedience of exposure of factors of placing, that reasons which it follows to take into account, grounding (forecasting) future placing (answering a question "where?") or explaining the former or existent placing (answering a question "why here?") of objects and phenomena of economic activity. "Economic activity" is property of side internal, and properties of side "place" - by the external factors of placing.