ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНИЙ АНАЛІЗ ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ - Файфура, Василь (Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України, 2017)
Проведено екологічний та економічний аналіз використання і відтворення водних ресурсів України. Окреслені головні шляхи раціонального водокористування та реформування водного господарства, обґрунтовується необхідність подальшої реалізації принципів басейнового управління водними ресурсами, що потребує докорінної зміни підходів до управління галуззю, розробки і реалізації масштабних водогосподарських проектів. The ecological and economic analysis of the utilization and recreation of water resources of Ukraine is conducted. Outlined main ways of rational water consumption and reformation of water economy, the necessity of further realization of principles of basing water control is grounded, that needs native change of going near a management of industry, development and realization of scale water projects.