СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНІ АСПЕКТИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ НІМЕЦЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ МЕНШИНИ НАДДНІПРЯНСЬКОЇ УКРАЇНИ НАПЕРЕДОДНІ РЕВОЛЮЦІЇ 1917–1921 РР. - Лазарович, Микола (Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України, 2017)
Досліджено основні тенденції зростання чисельності й розселення німецької національної меншини України на різних етапах її розвитку. З’ясовано причини переселення німців на українські землі. Проаналізовано основні заняття переселенців. There is investigated basic tendenciesof quantity and settling apart growing of the German national minority of Ukraine on the different stages of its development. It is discovered reasons of Germans migration on other earths. The basic employment of immigrants are analysed.