ВОДОРЕСУРСНА СКЛАДОВА СТАЛОГО РОЗВИТКУ: ПРОБЛЕМИ РОЗПОДІЛУ І ВОДОДЕФІЦИТУ - Файфура, Василь (Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України, 2018)
У статті розглянуті актуальні проблеми забезпечення країн світу та регіонів України водними ресурсами, наголошено на ролі водного фактора у забезпеченні подальшого соціального та економічного розвитку. Розглядаються питання дефіциту водних ресурсів і пов’язаних з ним політичних, соціальних і економічних проблем. Розглянуто регіональні аспекти світового і національного розподілу водних ресурсів, проведено оцінку водозабезпеченості регіонів країни доступними до використання ресурсами води. The article deals with the current problems of providing water resources to the countries of the world and regions of Ukraine, emphasizes the role of the water factor in ensuring further social and economic development. Issues of water shortage and related political, social and economic problems are considered. The regional aspects of the world and national distribution of water resources are considered, an assessment of the water supply of the regions of the country available to the use of water resources.